Garnáti ve wonton placičkách
Suroviny
- 120 g Koriandr čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 30 ks Garnát obecný
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 4 stroužek Česnek
 - 30 plátek Těsto Wonton
 - 0.6 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koření Orientální
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 261.5 mg
 - Vláknina 3342 mg
 - Vitamín A 3342 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme.
 - 
                                3
Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou.
 - 
                                4
Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty.
 - 
                                5
Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky,
 - 
                                6
2 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru.
 - 
                                7
Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou.