Vařené mušle s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 4 g Petržel - nať
  • 130 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1517 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1918.5 mg
  • Vláknina 6027.5 mg
  • Vitamín A 6027.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubší kostky a v osolené vroucí vodě je uvaříme doměkka, poté slijeme a uchováme v teplu. Mušle omyjeme, vytřídíme otevřené a poškozené kusy. Zbytek mušlí dáme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou a hřebíčky prošpikovanou cibuli, bobkový list, petržel, na osminy pokrájený citron a česnek. Přivedeme k varu, povaříme 5 minut a poté vlijeme víno. Osolíme a opepříme. Vařící se slávky občas promícháme.

  • 2

    Jakmile se slávky začnou otevírat, odstavíme hrnec s nimi z plotny. Mušle i s vývarem rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu