Mušlový salát s mungo výhonky
Suroviny
- 120 g Mungo klíčky
 - 50 g Petržel - nať
 - 250 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Mušle slávky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
 - 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 - 1 polévková lžíce Olej z tykvových semen
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1016 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 1589.4 mg
 - Vláknina 9169.8 mg
 - Vitamín A 9169.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.4 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda.
 - 
                                2
Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu.
 - 
                                3
Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho.