Plody moře se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Ředkev Takuan
  • 150 g Cuketa
  • 150 g Mušle svatojakubské
  • 400 g Sépie
  • 4 g Sůl
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Wasabi pasta
  • 15 ml Ocet rýžový
  • 15 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Ústřice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 891.8 mg
  • Vláknina 8016 mg
  • Vitamín A 8016 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme vodu, ocet, mirin, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme dvě minuty. Sépie nakrájíme na plátky a přidáme do kastrůlku. Povaříme další dvě minuty a odstavíme. Scedíme, mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 2

    Mrkev, cuketu a ředkev nastrouháme nahrubo, rozdělíme do misek, přiložíme mušle, sépie, rozlomené ústřice, posypeme posekanými lístky koriandru a podáváme s pastou wasabi.

Komentáře k receptu