Krevety s bambusovými výhonky
Suroviny
- 200 g Pórek
 - 100 g Vaječný bílek slepičí
 - 2000 g Krevety tygří - loupané
 - 20 g Sůl
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 50 g Česnek
 - 50 g Cukr krupice
 - 150 g Paprikové lusky čerstvé
 - 60 g Houby černé
 - 70 g Zázvor celý
 - 200 g Bambusové výhonky
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 200 g Solamyl
 - 100 ml Víno bílé
 - 300 ml Olej stolní
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 981 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 226.8 mg
 - Draslík 274.2 mg
 - Vláknina 2740.3 mg
 - Vitamín A 2740.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety očistíme a promícháme je s bílky, škrobem a solí. Potom je v rozehřátém oleji zblanšírujeme a scedíme.
 - 
                                2
Na části tuku zpěníme na plátky nakrájený česnek, papriky nakrájené na kostičky, bambusové výhonky, pórek a černé houby. Přidáme krevety, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Osolíme, přilijeme dezertní víno, přidáme koření a cukr.
 - 
                                3
Nakonec vše zahustíme máčeným škrobem a podusíme.