Těstoviny s olihní a mořskými plody
Suroviny
- 60 g Hrášek
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Olihně
- 350 g Těstoviny Capellini
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Hřebenatka
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka Shoyu
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 9 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 97.7 mg
- Draslík 271.6 mg
- Vláknina 12524 mg
- Vitamín A 12524 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety.
-
2
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple.
-
3
V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat.
-
4
Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme.