Těstoviny s olihní a mořskými plody

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrášek
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Olihně
  • 350 g Těstoviny Capellini
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Hřebenatka
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka Shoyu
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 271.6 mg
  • Vláknina 12524 mg
  • Vitamín A 12524 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety.

  • 2

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple.

  • 3

    V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu