Francouzská polévka z plodů moře
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Garnát obecný
- 750 g Mušle slávky
- 250 g Hřebenatka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Vývar rybí
- 1 kg Filé rybí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2154 mg
- Bílkoviny 124 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 220.4 mg
- Draslík 1334.2 mg
- Vláknina 6135.5 mg
- Vitamín A 6135.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vložíme na slabé plátky nakrájený pórek a prolisovaný česnek a cca 5 minut orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tymián, papriku, chilli omáčku a protlak. Přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme.
-
2
Poté přidáme na kousky nakrájenou rybu, vyloupané garnáty, omyté mušle a zakryté vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec vložíme omyté a nakrájené hřebenatky, povaříme 2 minuty, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Rybu a mořské plody rozdělíme do misek, zalijeme vývarem, dozdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme.