Vepřová panenka dušená se sušenými krevetami a čínským zelím
Suroviny
- 290 g Vepřová panenka
- 2 kávová lžička Krevetová pasta
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 4 ks Zelí čínské
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Krevety sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 88.2 mg
- Draslík 1625.9 mg
- Vláknina 13230 mg
- Vitamín A 13230 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso před zpracováním necháme cca 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej ostrým nožem nakrájíme na menší tenké kousky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 4 minuty orestujeme. Přisypeme sušené krevety, vmícháme krevetovou pastu, sójovou omáčku, šťávu vymačkanou z limety, cukr, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek a na nudličky nakrouhané zelí. Vše necháme dusit až do změknutí.
-
3
Hotovou směs rozdělíme na vyhřáté talíře a ihned podáváme.