Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Baby špenát
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Těstoviny Linguine
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.2 kávová lžička Sůl mořská
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 6168 mg
  • Vitamín A 6168 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plotnu postavíme velký hrnec s 3 litry vody, solí a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní tenké, dlouhé nudle a uvaříme je podle návodu na obalu al dente. Pak je scedíme, necháme okapat a uchováme je horké.

  • 2

    Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky. Listy baby špenátu dobře omyjeme a vodu setřepeme. Omytý chemicky neošetřený citrón osušíme a jemně z něj nastrouháme kůru. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Všechny ingredience si odložíme do misek.

  • 3

    V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme plátky česneku, restujeme krátce, jen 1 minutu. Přimícháme k němu špenátové listy a společně restujeme další 2 minuty. Pak přidáme omyté syrové vyloupané krevetky, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a posypeme petrželkou. Za stálého míchání vaříme další 2 minuty.

  • 4

    Do směsi krevet se špenátem přidáme horké uvařené těstoviny, přimícháme citrónovou kůru, rozkrájená rajčata a znovu vše dobře promícháme. Po chvilce, až se všechny ingredience spojí, hned horké těstoviny servírujeme.

Komentáře k receptu