Rizoto s čerstvými dary moře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Mušle slávky
  • 200 g Sépie
  • 200 g Mušle Venušiny
  • 250 g Rýže carnaroli
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 728.7 mg
  • Vláknina 4205.8 mg
  • Vitamín A 4205.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar.

  • 3

    Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené.

  • 4

    Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu