Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Tuňák obecný
  • 200 g Cizrna konzervovaná
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 58.2 mg
  • Draslík 767.3 mg
  • Vláknina 3935.7 mg
  • Vitamín A 3935.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme.

  • 2

    Rybí filety ochutíme solí a pepřem a důkladně je obalíme v bylinkové směsi. Vložíme do zapékací misky, přelijeme olejem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 250C.

  • 3

    Mezitím očistíme mušle, nasypeme do hrnce, ochutíme solí, přidáme česnek a 2 lžíce oleje a zahříváme, dokud se neotevřou. Poté je vyloupeme, tekutinu přefiltrujeme přes jemný cedník vyložený bavlněnou látkou.

  • 4

    Upečeného tuňáka přemístíme na talíře, osolíme a udržujeme v teple.

  • 5

    Do vypečené šťávy přidáme víno, naběračku tekutiny z mušlí, vyloupané mušle a okapanou cizrnu. Vaříme cca 3min.

  • 6

    Filety nakrájíme a podáváme přelité cizrnovou omáčkou.

Komentáře k receptu