Topinky se sardinkami a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 329 mg
 - Draslík 190.8 mg
 - Vláknina 6207 mg
 - Vitamín A 6207 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém.
 - 
                                2
Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku.
 - 
                                3
Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky.
 - 
                                4
Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu.