Knedlíky zelné I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 34.4 mg
 - Vláknina 6708.5 mg
 - Vitamín A 6708.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
 - 
                                2
Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
 - 
                                3
Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.