Baklava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 34.9 mg
 - Draslík 76.2 mg
 - Vláknina 3807.9 mg
 - Vitamín A 3807.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sirup připravíme tak, že v rendlíku smícháme všechny suroviny a na mírném plameni je vaříme, až se cukr rozpustí. Zesílíme plamen a necháme cukr vařit asi 2 minuty, až je hustý. Necháme vychladnout, vložíme do lednice.
 - 
                                2
Obdelníkovou formu 30 x 20 cm vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na 3 díly, z každé vyválíme plát, jeden položíme na dno formy.
 - 
                                3
Smícháme nasekané oříšky, cukr a skořici, polovinu směsi natřeme na plát na dně formy. Pokryjeme dalším plátem těsta, něj dáme zbytek oříšků, navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem.
 - 
                                4
Nožem nařízneme na povrchu vzorek kosočtverců. Těsto pokropíme vodou, pečeme asi 30 minut, poté teplotu zvýšíme na 220°C. Pečeme ještě 10 - 15 minut, až je moučník hotový.
 - 
                                5
Baklavu vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout, studený nakrájíme na kosočtverce.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            