Jablečná krupicová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 268 mg
- Vláknina 10700 mg
- Vitamín A 10700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.
-
2
Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.
-
3
Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.
-
4
Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 25.10.2015 11:25:07
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, jelikož máme ze zahrádky docela dost jablek. Musela jsem je dusit docela dlouho, příště je spíš nahrubo nastrouhám. Ono taky záleží na odrůdě a na zralosti. Při pomalém přisypávání krupice je třeba intenzívně míchat nebo můžeme krupici rozmíchat v malém množství vody a za stálého míchání jablečné směsi do ní vylít. Je to fajn sladké jídlo pro děti a nejen pro ně :-)
Odpovědět