Jablečná krupicová kaše

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 1000 g Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 268 mg
  • Vláknina 10700 mg
  • Vitamín A 10700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.

  • 2

    Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.

  • 3

    Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.

  • 4

    Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 25.10.2015 11:25:07

Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, jelikož máme ze zahrádky docela dost jablek. Musela jsem je dusit docela dlouho, příště je spíš nahrubo nastrouhám. Ono taky záleží na odrůdě a na zralosti. Při pomalém přisypávání krupice je třeba intenzívně míchat nebo můžeme krupici rozmíchat v malém množství vody a za stálého míchání jablečné směsi do ní vylít. Je to fajn sladké jídlo pro děti a nejen pro ně :-)

Odpovědět