České buchty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 66.7 mg
 - Draslík 155.3 mg
 - Vláknina 5502.6 mg
 - Vitamín A 5502.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mouku, cukr, utlučenou vanilku, citronovou kůru a vykynuté droždí. Osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Potom ho pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě. Až těsto vykyne, vyválíme ho, aby bylo asi 1 cm tlusté. Rozřežeme na čtverečky a plníme je nádivkou (maková, povidlová, tvarohová, ovoce). Čtverečky zabalíme a vytvarujeme z nich buchtičky. Na plech je skládáme jednu vedle druhé, každou ze všech stran potřeme máslem, aby šly pak dobře od sebe. I vršek buchet potřeme máslem a dáme péct do červena. Když vychladnou, vyklopíme je a pocukrujeme.