Jemné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 2792 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 101.5 mg
 - Draslík 32.5 mg
 - Vláknina 26080 mg
 - Vitamín A 26080 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.
 - 
                                2
Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
 - 
                                3
Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.