Zeleninový salát s chlebem a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 938 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 619.6 mg
 - Vláknina 9319.8 mg
 - Vitamín A 9319.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 151 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.
 - 
                                2
Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.