Maminčin tažený štrúdl
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 50 g Strouhanka
 - 100 g Cukr moučkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 dl Olej stolní
 - 1 kg Jablka
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 35.7 mg
 - Draslík 181.4 mg
 - Vláknina 8580.2 mg
 - Vitamín A 8580.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou.
 - 
                                2
Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem.
 - 
                                3
Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem.
 - 
                                4
Pečeme v prudké troubě.
 - 
                                5
Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme.