Škvarkové taštičky nebo závin
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Vepřové škvarky
 - 50 g Cukr moučkový
 - 200 g Náplň maková
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 3 špetka Hřebíček mletý
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 61.7 mg
 - Draslík 73.3 mg
 - Vláknina 4737.5 mg
 - Vitamín A 4737.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté škvarky a ostatní přísady na těsto zpracujeme a necháme odpočinout.
 - 
                                2
Vyválíme plát a rozkrájíme ho na čtverce.
 - 
                                3
Naplníme náplní dle chuti, např.tvarohovou, makovou apod, přehneme a okraje přimáčkneme, aby vznikla taštička.
 - 
                                4
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v prudké troubě.
 - 
                                5
Z těsta můžeme udělat i závin.