Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 135.1 mg
 - Vláknina 3986.5 mg
 - Vitamín A 3986.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 311.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem.
 - 
                                2
V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.
 - 
                                3
Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek.
 - 
                                4
Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit.
 - 
                                5
Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou.