Krutony bylinkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 30.6 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.
 - 
                                3
Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.
 - 
                                4
Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.
 - 
                                5
V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.