Omeletové nudle I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 302.8 mg
 - Draslík 85.9 mg
 - Vláknina 210 mg
 - Vitamín A 210 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
 - 
                                2
Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
 - 
                                3
Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
 - 
                                4
K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.