Bramborové šišky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 122.1 mg
 - Draslík 864.9 mg
 - Vláknina 20480 mg
 - Vitamín A 20480 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
Na vále z brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé těsto. Z něj ihned tvoříme tenčí šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Když šišky vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Cedníkem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy, omastíme rozpuštěným máslem a sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.