Polévka ze sušených hub
Suroviny
- 20 g Houby sušené
 - 80 g Jáhly - loupané proso
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 216 mg
 - Vláknina 4600.3 mg
 - Vitamín A 4600.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do hrnce s houbami a uvaříme je doměkka přibližně 20-35 minut.
 - 
                                3
V pánvi si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                4
Když jsou jáhly téměř měkké, přimícháme jíšku, přidáme podle chuti sůl, kmín a pepř.
 - 
                                5
Polévku povaříme ještě asi 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.