Houbová polévka ze sušených hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 70 g Houby sušené
  • 3 g Česnek sušený
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1000 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 577 mg
  • Vláknina 3157.5 mg
  • Vitamín A 3157.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby předem namočíme do vlažného mléka.

  • 2

    Houby scedíme, vymačkáme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.

  • 3

    V pánvi si z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, rozklepneme do ní vejce, rychle rozšleháme a jakmile začne tuhnout, odstavíme a opatrně přilijeme k houbám. Dobře promícháme metlou, ochutíme solí, pepřem, česnekem a krátce ještě povaříme.

Komentáře k receptu