Zapečená jáhlová kaše se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 152.1 mg
 - Draslík 416.3 mg
 - Vláknina 14300 mg
 - Vitamín A 14300 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2339.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly v sítu 2x promyjeme vařící vodou (1 litr). Necháme je odkapat, pak je dáme do hrnce, zalijeme 1,5 litrem mléka, přidáme sůl (1 lžičku) a za občasného promíchání pomalu uvaříme kaši. Vaříme ji 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím si scedíme švestkový kompot, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Omyjeme vypeckované sušené švestky.
 - 
                                3
Když je jáhlová kaše uvařená, promícháme ji se sušenými švestkami a dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali 2 lžícemi másla. Ve smetaně si rozkvedláme vejce s lžicí cukru a kaši zalijeme.
 - 
                                4
Dáme ji zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova.
 - 
                                5
Upečenou jáhlovou kaší dáme na talíře, ozdobíme je kompotovanými švestkami a každou porci kaše polijeme šťávou z kompotu.