Rychlý mrkvový dort
Suroviny
- 75 g Cukr třtinový
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Žervé
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 69 mg
 - Vláknina 3096.1 mg
 - Vitamín A 3096.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a kořením. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, třtinový cukr, omyté rozinky a vše promícháme. Vmícháme rozšlehaná vejce, 1 lžíci pomerančové šťávy a změklé máslo. Znovu dobře promícháme.
 - 
                                2
Kulatou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a postavíme na plech. Vlijeme do ní těsto a povrch uhladíme. I s plechem vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme dort 10 minut chladnout ve formě. Potom opatrně vyjmeme z formy a po vychladnutí rozkrojíme.
 - 
                                3
Žervé utřeme se zbylou pomerančovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Směsí dort naplníme a potřeme i na povrchu. Ozdobíme citronovou kůrou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                