Mrkvové vdolečky se zázvorem
Suroviny
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 hrnek Mléko - podmáslí
 - 0.5 hrnek Cukr krupice
 - 1.5 hrnek Mouka polohrubá
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 143.9 mg
 - Vláknina 7008 mg
 - Vitamín A 7008 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy.
 - 
                                2
V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe.
 - 
                                3
Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.