Anglický mléčný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 56.1 mg
 - Draslík 109.2 mg
 - Vláknina 216 mg
 - Vitamín A 216 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléku rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
 - 
                                2
Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
 - 
                                3
Vymažeme formu na chléb a vložíme do formy těsto. Opět necháme 45 minut kynout. Těsto by pak mělo dosahovat cca 1 centimetr nad okraj formy na chléb.
 - 
                                4
Před vložením do trouby těsto pomažeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pak už jen zbývá vložit chléb do trouby a péct 45 minut při 200 stupních Celsia.