Portugalský kukuřičný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 129.6 mg
 - Vláknina 1736 mg
 - Vitamín A 1736 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 186.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté do mléka přilijeme vodu a přidáme oba druhy mouky se špetkou soli. Ke všemu přidáme ještě lžičku oleje a pořádně zamícháme. Těsto se nesmí přichytávat ke stěnám mísy, pokud ano, přidáme ještě trochu mouky.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a necháme 1,5 hodiny kynout. Těsto poté lehce promícháme a opět necháme 15 minut kynout. Nyní stačí vytvarovat kulatý chléb, přenést ho na plech a nechat další hodinu kynout.
 - 
                                3
Plech přeneseme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 45 minut, kdy by měl mít chléb zlatavou barvu.