Jáhlová kaše se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 264.3 mg
 - Draslík 238 mg
 - Vláknina 13013 mg
 - Vitamín A 13013 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 783.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši.
 - 
                                3
Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut.
 - 
                                4
Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme.