Chlebový nákyp s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 200.4 mg
 - Vláknina 9715.5 mg
 - Vitamín A 9715.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce dáme cukr, skořici, nakrájená jablka, ostružiny, hrušky a 7 lžic vody. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, zmírníme plamen a vaříme 7 minut.
 - 
                                2
Zapékací mísu vyložíme chlebovými plátky tak, aby mezi nimi nebyly mezery. Ovoce přendáme lžící doprostřed chlebové misky a svrchu přikryjeme zbývajícími plátky chleba.
 - 
                                3
Zakryjeme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc v lednici chladit.
 - 
                                4
Nákyp vyklopíme a ihned podáváme.