Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1345 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 76.9 mg
 - Draslík 189.3 mg
 - Vláknina 1733.4 mg
 - Vitamín A 1733.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.
 - 
                                2
V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.
 - 
                                3
Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.
 - 
                                4
Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.
 - 
                                6
Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.
 - 
                                7
Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.