Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 40.9 mg
 - Vláknina 19177.7 mg
 - Vitamín A 19177.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
 - 
                                2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
 - 
                                3
V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.
 - 
                                4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.