Mrkvové dortíky
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 198 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 257.3 mg
 - Draslík 342.5 mg
 - Vláknina 10800 mg
 - Vitamín A 10800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, až vznikne světlý krém, do kterého vmícháme nastrouhanou mrkev.
 - 
                                3
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno. V míse je smícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, práškem do pečiva a polovinou mouky. Směs pak střídavě se zbylou moukou a ušlehanými bílky vmícháme do žloutkového těsta.
 - 
                                4
Těstem plníme máslem lehce vymazané zapékací formičky, které naskládáme na pečící plech. Dortíky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 175°C.
 - 
                                5
Upečené dortíky necháme vychladnout, vyklopíme je z misek a podáváme posypané moučkovým cukrem.