Plněné chobotnice na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1128 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 200.6 mg
 - Vláknina 4217.5 mg
 - Vitamín A 4217.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těla chobotnic omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekanou bazalku a toastový chléb bez kůrky, nadrobno nakrájený. Směs zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou a vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme chobotnice a páratky pevně spojíme. Grilujeme na středním ohni 20 minut s jedním otočením.