Křupavé česnekové krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 187 mg
 - Vláknina 6375.8 mg
 - Vitamín A 6375.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme 4 stroužky česneku. Do misky si dáme změklé máslo, přidáme k němu utřený česnek se solí, pokrájené omyté bylinky (petrželovou nať, kerblík, pažitku) a máslo důkladně vmícháme.
 - 
                                2
Plátky bílého chleba potřeme připraveným ochuceným máslem a nakrájíme ho na čtverečky přibližně 3 x 3 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, namazanou stranou nahoru v předehřáté troubě na 220 °C. Pečeme přibližně 5-10 minut. Po 5 minutách pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Upečeme je dorůžova, poté je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Česnekové krutony podáváme jako přílohu k minutkám nebo samostatně.