Bramborové knedlíky jako příloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 516.3 mg
 - Vláknina 7450 mg
 - Vitamín A 7450 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme dobře vychladnout. Prolisujeme nebo pomeleme na masovém strojku. Rozklepneme vejce, osolíme, přisypeme krupici a mouku. Rukama vypracujeme tuhé těsto, z kterého tvarujeme šišky dlouhé 12 cm a silné 5 cm.
 - 
                                2
Vaříme je v hrnci s vroucí vodou cca 10 minut, potom je ještě povaříme dalších 15 minut, nato vybereme knedlíky z vody, ihned je nití nakrájíme na plátky.