Bramborové knedlíky s uzeným masem a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g kyselého zelí
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce sádla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 97437 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 909.4 mg
  • Vláknina 17650 mg
  • Vitamín A 17650 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce a zpracujeme těsto.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    2. Z těsta uděláme váleček, ze kterého odkrajujeme a děláme placičky, na které dáme lžíci uzeného masa a zabalíme a uděláme větší kuličky.

  • 4

    Vkládáme do vroucí . vody a vaříme 15 minut.

  • 5

    3. Zelí zalijeme vodou a uvaříme. Mezitím si osmažíme cibuli na trošce sádla. Zelí slijeme a zamícháme osmaženou cibulku.

  • 6

    Uvařené knedlíky servírujeme na talíř se zelím a dozdobíme osmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu