Bulgurový salát se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 125 g Bulgur
 - 200 g Paprika červená
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 20 g Limetková kůra
 - 20 g Máta
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Cibulka jarní
 - 80 g Olivy nakládané
 - 40 g Ořechy Kešu
 - 60 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 600 ml Voda pitná
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 balení Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1109 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 460.5 mg
 - Vláknina 17463.3 mg
 - Vitamín A 17463.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme téměř hodinu bobtnat. Celé papriky vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme, až se na nich začnou dělat puchýřky. Papriky vyjmeme, odstraníme jádřince, lusky oloupeme, pokrájíme na proužky a necháme vychladnout. Česnek prolisujeme, bylinky posekáme na jemno, jarní cibulku rozkrájíme nadrobno. Olivy scedíme, oříšky nadrtíme, sýr strouháme.
 - 
                                2
K bulguru přimícháme papriky, strouhanou limetkovou kůru, olej, cibulku, bylinky, limetkovou šťávu, sůl, pepř, olivy, oříšky, česnek, důkladně promícháme a jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem.