Zeleninový kebab s bulgurovým salátem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Rajčata
  • 6 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Bulgur
  • 50 g Máta
  • 29 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1008 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1041.7 mg
  • Vláknina 27009 mg
  • Vitamín A 27009 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet.

  • 2

    Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať.

  • 3

    Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče.

  • 4

    Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům.

Komentáře k receptu