Vejce s rajčaty na kari
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 40 g Petržel - nať
 - 8 g Zázvor mletý
 - 8 g Chilli koření mleté
 - 8 g Kari koření
 - 8 g Kmín mletý
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 5 g Sůl
 - 140 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 925 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 275.3 mg
 - Draslík 585.2 mg
 - Vláknina 9694.4 mg
 - Vitamín A 9694.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.4 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, osolíme, přidáme chilli koření, mletý zázvor, kari, kmín, mletou papriku, orestujeme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme, posypeme petrželkou a zvolna dusíme, až pokrm zhoustne. Vejce oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, vložíme opatrně do pánve, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Upravíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.