Vanilkové bábovičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 82.6 mg
 - Draslík 13.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 119.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Máslo nakrájíme a necháme změknout. V rendlíku zahřejeme mléko se smetanou a vanilkovým luskem.
 - 
                                2
V míse promícháme cukr s moukou, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté za stálého mícháni vlijeme vlažnou smetanovou směs (vanilku vyjmeme) a máslo. Když je máslo zcela rozpuštěné, vrátíme do směsi vanilkový lusk. Směs necháme zchladnout, poté překryjeme a vložíme na alespoň 10 hodin do chladničky.
 - 
                                3
Těsto vyjmeme z ledničky asi hodinu před dalším zpracováním a vyjmeme z něj vanilkový lusk, troubu předehřejeme na 270 °C.
 - 
                                4
Těsto vyšleháme a plníme do formiček (silikonových) ze tří čtvrtin a dáme péct. Když těsto „vyběhne“, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme, dokud těsto nezhnědne (cca 65 minut).
 - 
                                5
Bábovičky necháme vychladnout, poté je vyklopíme na mísu.