Jáhlová kaše s akátovým medem a tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 113 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 706.7 mg
 - Vláknina 25561.5 mg
 - Vitamín A 25561.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malou omytou a osušenou tykev rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka, potřebnou část tykve pokrájíme na kostky a dáme ji do rendlíku. Podlijeme ji troškou vody, přidáme špetku soli, hřebíček a dýni podusíme doměkka přiližně 8 minut. Poté ji scedíme, necháme odkapat, dáme ji do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Hrozinky v sítu doře promyjeme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Uvaříme si jáhlovou kaši: jáhly nejdříve velmi dobře několikrát promyjeme v horké vodě, abychom je zbavili jejich hořkosti. Pak je dáme do rendlíku, přilijeme mléko v poměru 1:3 a přivedeme k varu. Vaříme docela prudce asi 8-10 minut (dáváme pozor, aby mléko nevykypělo), poté plotýnku vypneme a jáhly necháme dojít dalších 10 minut. Jakmile vstřebají všechno mléko, přimícháme k nim med, dýňové pyré a skořici.
 - 
                                3
Na talíře dáme jáhlovou kaši, posypeme ji ořechy, hrozinkami a teplou hned podáváme.