Nejlepší bublanina
Suroviny
- 300 g Cukr krupice
 - 435 g Mouka polohrubá
 - 600 g Jahody zahradní
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 130 ml Olej rostlinný
 - 130 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 255.5 mg
 - Draslík 511.5 mg
 - Vláknina 9559 mg
 - Vitamín A 9559 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
 - 
                                3
Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.
 - 
                                4
Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
 - 
                                5
Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.