Polévka krupičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 228.5 mg
 - Vláknina 3397.6 mg
 - Vitamín A 3397.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hrubo nastrouhaný celer, na drobno nasekané stonky petržele (lístky posypeme až hotovou polévku) a kmín dáme vařit do 1 l osolené vody na 15 min. Vývar poté zcedíme, za stálého míchání vsypeme krupici a pozvolna vaříme 8 min.
 - 
                                2
Smetanou s rozkvedlanými žloutky polévku zalijeme, přidáme špetku muškátového květu a trochu zázvoru a polévku odstavíme, aby se nám žloutky nesrazily.
 - 
                                3
Než-li polévku podáme, přidáme do ní lžíci másla a posypeme petrželovými lístky.