Polévka s krupicovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 958 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 179.2 mg
 - Draslík 1030.3 mg
 - Vláknina 990.3 mg
 - Vitamín A 990.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.
 - 
                                2
Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.
 - 
                                3
Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.
 - 
                                4
Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.