Krupicovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 429.8 mg
 - Vláknina 8437.5 mg
 - Vitamín A 8437.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme.
 - 
                                3
Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme.