Krupicový svítek v mléce s vanilkovým krémem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 120 g Pšeničná krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 60 g Cukr krupice
 - 10 g Mouka polohrubá
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.75 l Mléko plnotučné
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2263 kcal
 - Sacharidy 290 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 153 g
 - Cholesterol 1616.8 mg
 - Draslík 276.9 mg
 - Vláknina 6796.8 mg
 - Vitamín A 6796.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6237.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme máslo se solí, poté přidáváme postupně cukr, citronovou kůru a žloutky a třeme cca 15 min. Po lžících vmícháme krupici, mléko a nakonec zlehka tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Necháme vychladnout a nakrájíme podélně na dílky. Ty vložíme do věší nádoby, zalijeme mlékem smíchaným s cukrem a vanilkou a na mírném ohni zahříváme, až se vsákne všechno mléko.
 - 
                                4
Svítek upravíme na mísu a přelijeme krémem.
 - 
                                5
Krém:
 - 
                                6
Studené mléko vlijeme do hrnce, rozmícháme v něm cukr, žloutky, vanilku a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.